Billigt Elselskab

Ønsker du at søge energitilskud?

Som en del af Energiaftalen fra 2018 der afsat en Bygningspulje. Formålet med den var at nedbringe energiforbruget i helårsboliger i Danmark. Selve puljen gælder fra 202 til 2026 og næste runde for ansøgninger åbner til efteråret. Via denne ordning kan du få tilskud til at udskifte varmepumper, optimere boligens isolering – for eksempel i kraft af ny isolering eller nye vinduer – eller opsætte grønne energiformer som ventilation med varmegenvinding.

Hvem kan få energitilskud?

En af de første forudsætninger for, at du kan søge – og få – energitilskud fra Bygningspuljen er, at du bor i en helårsbolig. Næste forudsætning er, at du ønsker at gå i gang med et projekt, der kan give en energibesparelse og -effektivisering eller nedsætte forbruget af fossile brændstoffer. I modsætning til tidligere stilles der dog krav til, at din bolig har et gyldigt energimærke og kender energiklassen på huset. Ønsker du at søge tilskud til isolering eller vinduer kræves det derfor at din bolig har energimærke E, F eller G.

Deler sol og vind lige

I 2021 blev aftalen skærpet væsentligt, så der også skulle kigges på blandt andet boligens alder og visse tilskud faldt helt ud af aftalen, deriblandt tilskud til luft til luft varmepumper. Det er altså med andre ord blevet lidt sværere at navigere i mulighederne for at søge om dette eftertragtede energitilskud. I en tid, hvor der er meget fokus på netop klima og miljø, kan grønne energiformer som vand, vind og ikke mindst sol, synes attraktive. Overvejer du at etablere solceller for at optimere boligens energiforbrug? Så bør du undersøge mulighederne for at få tilskud til solceller inden du for alvor går i gang.

Gør det selv – eller ej?

Har du besluttet dig for et projekt som kan forbedre energiforbruget i din bolig? Så er det måske fristende også at spare lidt på budgettet ved selv at udføre arbejdet. Det er desværre ikke muligt, hvis du gerne vil have tilskud til opgaven. Du må gerne selv stå for indkøb af de nødvendige materialer, men ifølge Energistyrelsen skal selve arbejdet foretages af en virksomhed. Her er det så dit ansvar at kunne dokumentere det ved at fremvise en betalt faktura for det udførte arbejde.

Klar, parat, søg!

Som du måske kan forestille dig, så er der ofte rift om pengene i denne Bygningspulje. Mange vil gerne skabe forbedringer – og naturligvis også gerne have tilskud til at gøre det. Pengene uddeles efter først-til-mølle princippet, og det kan derfor godt betale sig, at have styr på alle de ønskede dokumenter og krav. Ud over et energimærke fra 2012 eller senere, skal du have følgende dokumenter klar: En udfyldt ansøgererklæring, som du finder på nettet samt dokumentation for ejerskab af boligen. Søger du på vegne af andre, skal du desuden vedhæfte en fuldmagt fra boligens ejer. Så er du klar. Held og lykke!

Deler sol og vind lige